Arrangement 2B Schapenkoppen-Safari

ACTIE !!!!!! ***** 10 JARIGE JUBILEUM *****

Uitgebreide Toertocht langs de bezienswaardigheden op het mooie eiland van Dordrecht.
Ontvangst met een kopje koffie, thee of limonade met het echte hazelnootgebak van Brokking.
Prijs per Trabant € 225.-.
reserveer nu

Startlocatie binnen Dordrecht word bepaald aan de hand van uw wensen.

Inbegrepen in bovengenoemde prijs:

Koffie, thee of limonade voor 4 personen.
Hazelnootgebak van Brokking voor 4 personen.
(meerprijs per persoon € 7,50).
Alle prijzen zijn inclusief BTW, verzekering en benzine.

Let op er is een maximum van 4 personen per Trabant.

Routeboek

Al onze Toer arrangementen zijn voorzien van een Foto-routeboek. Dit boek laat aan de hand van fotos en pijltjes de bezienswaardigheden zien die u onderweg tegenkomt. In dit routeboek word de geschiedenis van de meest opzienbarende bijzonderheden door enkele korte verhalen weergegeven. Kortom, deze Toer arrangementen zijn niet alleen leuk, maar tevens leerzaam!

Uitleg

Om u goed en zorgeloos in een Trabant te laten rijden, krijgt u als klant bij elke verhuring per Trabant een uitleg hoe te rijden met een Trabant. Omdat het rijden met een Trabant een speciale belevenis is, duurt de gemiddelde uitleg 5 minuten per Trabant.

Foto-aandenken

Wilt u een leuke herinnering aan uw Trabi-toer?
Voor een meerprijs van € 5 maken wij een foto-afdruk (10x15cm)
die u aan het eind van uw arrangement direct mee kunt nemen.
U kunt eventueel in overleg ook een complete fotoshoot aanvragen.
Dit word geregeld door: FotoBusink

Route 2: Schapekoppen-Safari

De Binnenstad van Dordrecht is het gebied binnen de Spuihaven, ook wel centrum of de stad genoemd. De Spuihaven is de middeleeuwse stadsgracht die loopt van de Prinsenstraat in het zuiden tot aan de Noordendijk in het noorden. De Spuihaven mondt bij de Prinsenstraat uit in de Kalkhaven en bij de Noordendijk in de Riedijkshaven. Beide uiteinden van de gracht zijn afgesloten met een dam. De binnenstad is het oudste gedeelte van Dordrecht.
De binnenstad wordt grofweg in tweeën gedeeld door de Voorstraathaven, de haven waaraan Dordrecht is ontstaan. De Voorstraathaven was oorspronkelijk een veenstroompje, de Thure. Aan de monding van dat watertje in de Merwede is Thuredrecht ontstaan, door de eeuwen heen verbasterd tot Dordrecht. In het centrum bevindt zich het belangrijkste winkel- en uitgaansgebied van Dordrecht. Het winkelgebied omvat grofweg het gebied tussen de Voorstraat - Spuistraat - Spuiboulevard - Statenplein. Op het Statenplein en in de Sisarijs- of Sarisgang wordt iedere vrij- en zaterdag de weekmarkt gehouden. Op het Scheffersplein (vernoemd naar Ary Scheffer, kunstschilder) bevinden zich verschillende uitgaansgelegenheden en in de zomermaanden wordt het plein bezet met terrassen. In de winter wordt er op dit plein een schaatsbaan aangelegd. De Voorstraat mag zich de langste winkelstraat van Nederland noemen met een lengte van 1200 meter.

De binnenstad van Dordrecht herbergt het middeleeuwse havengebied met bijna 1000 monumenten en eeuwenoude grachten. Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk, Het Hof, Stadhuis van Dordrecht, Augustijnenkerk, Munt van Holland, Dordrechts Museum, Arend Maartenshof, Museum Simon van Gijn, Museum 1940-1945, Groothoofd, Nieuwbrug, Groothoofdspoort, Dordste gevels.

De Dordtse Biesbosch is een circa 1000 hectare groot gedeelte van de Hollandse Biesbosch. Het is te vinden op het zuidelijke gedeelte van het Eiland van Dordrecht. De Dordtse Biesbosch ligt aan het Hollandsch Diep en de Nieuwe Merwede naast de Moerdijkbrug ten zuiden van Dordrecht. De Dordtse Biesbosch bestaat uit diverse Platen zoals de: Janusplaat, Noorderelsplaat, Hoge Biezenplaat, Tongplaat, Benedenste- en Bovenste Beversluisplaat, Koekplaat. Tevens is er gebied de Stormhoek en de wateren Lepelaarsgat, Noorderdiep en Zeehondengat. De Dordtse Biesbosch is een onderdeel van Het Nationaal Park de Biesbosch Staatsbosbeheer speelt als grootste eigenaar en beheerder een centrale rol in het gebied. Voorlichting en educatie vormt een van de hoofddoelstellingen van de Nederlandse Nationale Parken, verzorgd door Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. De andere doelstellingen zijn natuurbehoud, recreatief medegebruik en wetenschappelijk onderzoek.

Brokking:

Het hazelnootgebak van Brokking geniet landelijke bekendheid. En genieten is het met recht: hazelnootschuim, in luchtige laagjes opgebouwd en met zacht geklopte, licht aangezoete slagroom afgewerkt zorgen voor een bijzonder compositie waardoor dit gebak meer dan een delicatesse is. In 1898 werd banketbakkerij Brokking opgericht en sindsdien heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot wat het nu is: een bakkerij met luxe banketbakkersspecialiteiten

Brokking gebak
Dordrecht
gemiddeld 2 uurs rit.
Particulier Dordrecht
Startlocatie Bijberry Dordrecht
Startlocatie Wantijpaviljoen Dordrecht
Uitleg