Arrangement 16A – Wouwse Plantage

Een Bijzondere Toertocht Pruttel u rustig rond door de prachtige omgeving van het Brabantseland en via het Belgische landschap naar uiteindelijk de zeeuwse Eilanden. Waar u kennis zult maken, van een oer-Hollands natuurgebied. Met streekproducten, molens en boerderijen.
Langs de pittoreske dorpjes en steden rijdt, geniet van de uitgestrekte natuur mooiste plekjes die wij voor u uitgezocht.

Ontvangst op de Wouwse Plantage Gasterij Zoomland  met een kopje koffie, thee of limonade met een Brabantsche lekkernij. Prijs per Trabant € 225,-  (Ongeveer 2 uur)
Ook is het evt. hier mogelijk een Lunch of Diner of BBQ tegen meer prijs te verzorgen. Meer Info

Tevens kunt u gebruik maken van de diverse activiteiten die deze startlocatie bied. bv. Blind fileparkeren, reservewiel gooien, solex-rijden, en diverse andere opties. reserveer nu

Inbegrepen in bovengenoemde prijs:

Koffie, thee of limonade voor 4 persoon. gebak uit Brabant voor 4 persoon. (extra meerprijs per persoon € 7,50). Alle prijzen zijn inclusief BTW, verzekering en benzine.

Let op er is een maximum van 4 personen per Trabant

Een ontspannende toertocht in de ochtend of middag met een Trabant. Aan de hand van een fotorouteboek met pijltjes word u door het mooie gebied de weg gewezen. Het boek vertelt u ook de bijzonderheden over de plaatsen waar u langs rijdt. Startlocatie: Bergen op Zoom. Route 16A: Wouwse Plantage Deze bijzondere toertocht door het Brabantse en Zeeuwe provincie, Brengt u naar het prachtig gebied waarin historische landgoederen, uitgestrekte polderlandschappen, en uiterwaarden. De regio ontleent zijn naam, De Brabantse Wal, aan het zandplateau dat zich, in het uiterste westen van de provincie Noord-Brabant, uitstrekt van de Belgische grens in het zuiden tot aan Steenbergen in het noorden en tot de Wouwse Plantage in het oosten. Het gebied valt op door een grote verscheidenheid in landschappen. De overgangen van klei naar zand, van bos naar heide en van droog naar nat maken het een uniek gebied. Bijzonder is het natuurlijke hoogteverschil; de steilrand verschijnt op de grens met België onder Ossendrecht in het landschap, klimt bij Hoogerheide en Woensdrecht naar + 20 m NAP, wordt lager bij Bergen op Zoom en Halsteren en verdwijnt bij de Kladde (Steenbergen) in de ondergrond. De grote verscheidenheid in landschapstypen biedt de Brabantse Wal een leefgebied aan Tussen het bosrijke heuvelland van de Brabantse Wal en het druk bevaren Schelde-Rijnkanaal ligt het Markiezaatsmeer. Een prachtig zoetwatermoeras in ontwikkeling, ontstaan door de afsluiting van de Oosterschelde met de Markiezaatskade in 1984. Door de aantallen soorten vogels die er broeden of in de trektijd verblijven, wordt dit reusachtige moeras beschouwd als Nederlands belangrijkste ‘wetland’ en is zelfs aangewezen als waardevol Europees erfgoed ‘Natura2000gebied’. Bewaren Bewaren Bewaren

Routeboek

Al onze Toer arrangementen zijn voorzien van een Foto-routeboek. Dit boek laat aan de hand van fotos en pijltjes de bezienswaardigheden zien die u onderweg tegenkomt. In dit routeboek word de geschiedenis van de meest opzienbarende bijzonderheden door enkele korte verhalen weergegeven. Kortom, deze Toer arrangementen zijn niet alleen leuk, maar tevens leerzaam!

Uitleg

Om u goed en zorgeloos in een Trabant te laten rijden, krijgt u als klant bij elke verhuring per Trabant een uitleg hoe te rijden met een Trabant. Omdat het rijden met een Trabant een speciale belevenis is, duurt de gemiddelde uitleg 5 minuten per Trabant.

Foto-aandenken

Wilt u een leuke herinnering aan uw Trabi-toer?
Voor een meerprijs van € 5 maken wij een foto-afdruk (10x15cm)
die u aan het eind van uw arrangement direct mee kunt nemen.
U kunt eventueel in overleg ook een complete fotoshoot aanvragen.
Dit word geregeld door: FotoBusink

Bergen op zoom
Uitleg