Route 2:

Dordrecht (Schapenkoppen-Safari)

 

 

De Schapekoppen-Safari leidt u net als Route 1 langs vele monumenten en historische gebieden.

Deze route is uitgebreider en zal u tevens langs een aantal van de meest bekende dijken van zuid-holland leiden, waarbij u een diepgaande indruk van het eiland van Dordrecht zult beleven. Verscheidene monumenten in en buiten de binnenstad zullen aan bod komen.

 


 

 


 


Route 10:
Nunspeet (Veluwe-Heide & Bos)

 

Wat zult u genieten van de Veluwe het groene hart van Nederland. (provincie Gelderland) Deze prachtige, sfeervolle bos- en heide tocht met een Trabant. Brengt u naar het prachtig gebied waarin historische landgoederen, uitgestrekte polderlandschappen, uiterwaarden, bosgebieden en gezellige plaatsjes elkaar afwisselen: (Nationaal Park de Hoge Veluwe) Hulshorst (heeft een molen met de naam De Maagd) - Harderwijk - Uddel (Uddel dateert uit 792, als de nederzetting Uttiloch, het historische Uddelermeer met De Hunenschans) - Elspeet (Elspeeterheide is een glooiend heideveld met enkele vennen) - Vierhouten (Vierhouterbos, Het Ronde Huis, De Paasheuvel, het Verscholen Dorp) en Nunspeet. (Nunspeet is een esdorp, Nuwenspete betekent zoiets als “nieuwe ontginning”.)

 

 

Route 15A:
Bergschenhoek (Het groene Hart)

 

Deze bijzondere toertocht door het Groene Hart van de provincie Zuid Holland, Brengt u naar het prachtig gebied waarin historische landgoederen, uitgestrekte polderlandschappen, en uiterwaarden, met hun streekproducten molens, boerderijen en kaas.
Het Groene Hart is een binnen de Nederlandse Randstad gelegen relatief dunbevolkt veenweidegebied.
Binnen het Groene Hart liggen een aantal kleinere plaatsen maar ook enkele middelgrote stedelijke nederzettingen en plassen zoals Bergschenhoek, Benthuizen, Bleiswijk, Zoetermeer-Zoeterwoude -Dorp, Zuidbuurt, Berkel en Rodenrijs, Weipoortsche Vliet, Rottemeren, Zoetermeerse Plas.
Het gebied is aangewezen als Nationaal Landschap.
Het Groene Hart was na 1945 lange tijd vooral een planologisch begrip.
In 2004 is 180.824 ha door de rijksoverheid aangewezen als Nationaal Landschap.
De Hollands-Utrechtse laagvlakte is in de loop van vele eeuwen ontstaan door de groei van een dikke, natte veenlaag. Deze moerassige veengrond werd door ontwatering ten tijde van de Grote Ontginning geschikt gemaakt voor landbouw, veehouderij en het winnen van turf.

 

Route 16:

Bergen op Zoom (Wouwse plantage Safari)

 

 

Deze bijzondere toertocht door het Brabantse en Zeeuwe provincie, brengt u naar het prachtig gebied waarin historische landgoederen, uitgestrekte polderlandschappen, en uiterwaarden. De regio ontleent zijn naam, De Brabantse Wal, aan het zandplateau dat zich, in het uiterste westen van de provincie Noord-Brabant, uitstrekt van de Belgische grens in het zuiden tot aan Steenbergen in het noorden en tot de Wouwse Plantage in het oosten. Het gebied valt op door een grote verscheidenheid in landschappen.

 


 

Route 18:

Berghem (Cafe Herberg d'n Dort Safari)

 

 

Deze bijzondere toertocht door de Brabantse provincie, brengt u naar het prachtig gebied waarin historische landgoederen, uitgestrekte polderlandschappen, en uiterwaarden. De verschillende landschappen liggen geologisch gezien op de rand van hogere, droge zandgronden en lagere, vochtige kleigrond, met de rivier de Maas in de nabijheid aan Oss. De Hooge Heide is het meest toegankelijke gebied van Nederland. De nog onontdekte achtertuin van bourgondisch Den Bosch. De Hooge Heide is het landelijk gebied dat ligt tussen Rosmalen, Nuland en Berlicum. Een kleinschalig boerenlandschap met houtwallen en oude boerderijen, en natuurgebieden zoals de beroemde stuifzanden van Rosmalen, maar ook bos, heide en poelen. Het gebied valt op door een grote verscheidenheid in landschappen.

 


 

Route 20:

Overberg

 

 

Deze bijzondere toertocht door De Hoge Veluwe, provincie Gelderland brengt u naar het prachtig gebied waarin historische landgoederen, uitgestrekte polderlandschappenen gezellige plaatsjes elkaar afwisselen. Nationaal Park de Hoge Veluwe (De groene schatkamer van Nederland), Het natuurgebied is gelegen op de zandgronden van de Veluwe en is grotendeels gevormd door water, ijs en wind. De stuwwallen zijn ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Het gebied is eeuwenlang in beheer geweest voor bosbouw en landbouw en omvatte enkele kleine nederzettingen. Aan het begin van de 20e eeuw bestond het gebied uit zandverstuivingen, heide en verschillende typen bos met grove den, vliegden en verschillende loofbomen. Met bekende plaatsen zoals: Harskamp, Driehuizen, Kootwijkerbroek, Essen, Lunteren, Ede en Doesburgerbuurt. De slag bij Otterlo was 'de laatste grote' slag in Nederland.